+32 (0)476 45 45 75

Team Coaching

De samenleving wordt steeds individualistischer, maar binnen organisaties lijkt het omgekeerde aan de hand, daar ligt steeds meer nadruk op teamwerk.

Teamcoaching draagt ertoe bij om de kracht en het potentieel van teams optimaler te benutten. De doelmatigheid van een team wordt groter wanneer de samenwerking tussen de teamleden wordt versterkt. Soms staan (onuitgesproken) onderlinge afspraken deze samenwerking en groei in de weg.
Een teamcoach gaat samen met het team op zoek naar patronen die vooruitgang in de weg staan en geeft het team zo een nieuwe impuls. Het team wordt gestimuleerd om gezamenlijk eigenaarschap op te nemen voor hun ontwikkeling én het resultaat hiervan.

Aanpak bij teamcoaching

In het coaching traject vertrekken we van de thema’s en knelpunten die ervaren worden. Een teamcoaching traject start daarom steeds met een intakegesprek met leidinggevenden en/of de teamleden om de doelstellingen van het teamtraject te bespreken. Het programma wordt dan in co-creatie en op maat uitgewerkt.
Hierin kunnen individuele en groepsmomenten elkaar versterken.

Mogelijke teamcoaching thema’s zijn

  • verbinding/spanning tussen teamleden
  • werken met de sterktes in het team
  • optimale rolverdeling in het team
  • meerwaarde van diversiteit in het team

Heb je nog vragen, wil je meer toelichting bij de mogelijkheden van teamcoaching in uw organisatie of wens je een afspraak te maken?
Neem vrijblijvend contact op.