+32 (0)476 45 45 75

Stressbeheersing

Stress is niet te vermijden. En maar goed ook. Stress geeft het signaal dat er iets moet gebeuren. We hebben spanning nodig om in actie te komen en dingen te realiseren. Als de stress of spanning chronisch wordt, kan dat leiden tot problemen.
Je kan medewerkers weerbaarder maken tegen ongunstige stress door de stressreactie te leren gebruiken als kompas om de goede richting op te gaan als stress chronisch dreigt te worden.

Het traject wordt op maat uitgewerkt. We starten doorgaans met een informatieve sessie van 2 uur, die wordt aangeboden aan alle medewerkers en waarbij wordt stilgestaan bij stress: Wat is stress, de rol van stress, wat zijn oorzaken van stress en wat houdt stress in stand? Hoe kan je ongezonde stress
herkennen?
Medewerkers die na deze informatiesessie geloven dat stress voor hen een probleem wordt, krijgen de mogelijkheid om vaardigheden aan te leren om beter met stress om te gaan. Zo versterken ze hun zelfcontrole en zelfvertrouwen.
Dit gebeurt in een aantal interactieve workshops. Tijdens de workshops werken de deelnemers aan een analyse van persoonlijke stressfactoren en de invloed ervan op hun functioneren en krijgen ze concrete, praktische tips om de eigen stress in de werksituatie beter te leren beheersen en er anders te leren mee omgaan.

Interesse in dit leertraject? Wij werken graag een voorstel op maat uit.
Neem vrijblijvend contact op.